30 Ekim 2012 Salı

Tülbent




Annem için yaptığım tülbent oklavalı yelekten sonra yaptım. Serumlarla yapılan bir örnek ben sevdim örmesi çok kolay uğraştırmıyor.

Serumların fotoğrafını çektim umarım açıklayıcı olur. Alırken oya için serum diye söyleyince veriyorlar.


23 Ekim 2012 Salı

Günün Fotoğrafı / Photo of Day - Ekim



23 - Ayakkabı

oğlumun ilk ayakkabısı :) saklıyorum kimseye vermeye kıyamadım. Fotoğrafını çekmek için çıkardığımda küçük bir kriz yaşadık illa giyecek ayakkabıyı olacağı yok ama inat edip ağladı. Ne söylesem dinlemiyor duymuyor bağırmaktan benim paşam mı çok inatçı ve aksi yoksa her çocuk mu bu kadar yapar bilemiyorum son zamanlarda o kadar değişti ki nasıl yaklaşsam fayda etmiyor :( sürekli bağırıp ağlıyor..

22 Ekim 2012 Pazartesi

Çekiliş hediyem geldi :)


Alem-i Cihan 'nın düzenlediği çekilişte kazandığım kitabım geldi. Bir sürpriz yapıp Ahmet Rasim 'in "Şehir Mektupları" kitabını da göndermiş. Kendisine tekrar teşekkür ederim.
Her ikisi de okumadığım kitaplar en kısa zamanda okumaya başlarım - hatta Bir Çift Ayakkabı ya başladım bile :) okuduğum kitaplar olmasına rağmen dayanamadım ayak üstü de olsa okudum biraz. Sunay Akın keyifle okuduğum yazarlar arasında.






Günün Fotoğrafı / Photo of Day - Ekim


22 - Bitki

gönül isterdi ki daha hoş bir fotoğraf olsun ama  fırsat olmadı bütün gün park da oynadık oğlumla :) fotoğrafı da Berat balkona hucum edemeden aceleyle çektim. 


21 - Lezzetli

Ödül


Ödüllerimi Tosbağanın Dünyası ve Ay-ser göndermiş. Beni düşündükleri için ikisine de teşekkür ederim. Amaç takipçi sayısı 200 den az olan blogların tanıtımına katkıda bulunmak. Vereceğim linkler benim takip ettiğim bloglara ait bir göz atarsanız sevinirim belki sizin de ilginizi çeker.

Tavsiye ettiğim bloglar:

Küçük mucizelerim   http://kucukmucizelerimm.blogspot.com

Esen'ce  http://esen-can.blogspot.com

seker ve limon  http://sekervelimon.blogspot.com

Deli işi bunlar  http://deliisibunlar.blogspot.com

Serapca   http://serapcamavi.blogspot.com


15 Ekim 2012 Pazartesi

Oklavalı Yelek

Annem için ördüğüm oklavalı yelek bitti. Ne zaman başladığımı hatırlamıyorum damlaya damlaya göl olur hesabı bitirdim. Oklava yerine :) ben 16 numara şiş kullandım. İlk defa ördüm oklavayla biraz o yüzden biraz da ara vererek örüldüğünden tam istediğim gibi olmadı. Aslında tam da bitmedi :) daha cepleri yapılacak. Tığ ile yapılan çalışmaları çok seviyorum :)


Fotoğraf da çok büyük görünüyor :)







13 Ekim 2012 Cumartesi

Kitaplardan Çarpıcı Alıntılar

Onları enjekte etmiş, evet, yaraların içine, derinin altına. Her evreye uygun bir leş yiyici tür seçmiş. Et yiyen sinekler, kurtlar, uyuzböcekleri, kınkanatlılar, kelebekler...Mükemmel bir kronolojiye göre sahne alan bütün ölüm mangaları.

Jean-Christophe Grange - Şeytan Yemini

-------

11 Ekim 2012 Perşembe

Fırfırlı Atkılarım




Atkılarımı ördüm :) ipleri geçen kış pazardan almıştım uygun fiyata. Yarım kalan bir çok el işim ve ipim var her gördüğümü alıyorum ama karar aldım :) yarım çalışmalar bitmeden yeni bir şeye başlamak yok. 

8 Ekim 2012 Pazartesi

Tepsi Örtüsü

Severek kullandığım tepsi örtüm. Hava kapalı olduğundan fotoğraflar istediğim gibi olmadı. Motiflerle yapılan zarif bir örnek.



7 Ekim 2012 Pazar

Pekmezli Cevizli Havuçlu Tarçınlı Kek



Takip ettiğim bir blogda buldum tarifini denedim çok güzel oldu. İsmi biraz uzun :) ama değiştirmedim buraya kaydederken. Bu güzel tarçınlı keki denemek isterseniz tarif için buraya blogda denemeyi düşündüğüm bir çok tarif var.


6 Ekim 2012 Cumartesi

Patates Mücveri


Malzemeler
2 adet orta boy patates
1 adet yumurta
yarım çay bardağı beyaz peynir
1 tutam maydonoz
Tuz
Karabiber
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
Patatesleri soyup rendeleyin. Maydanozu ince ince kıyıp sıvı yağ dışındaki bütün malzemeleri karıştırın.
Tavada yağı kızdırın. Mücver harcından bir kaşık alıp tavaya bırakın. Kaşığın tersi ile bastırarak harcı yayın. Mücveri önlü arkalı pişirin.

5 Ekim 2012 Cuma

Örgü magnetlerim


Örgü magnetlerimi bu gün yaptım. Yapımı basit bir o kadar da keyifli.

mini mini yapboz



Oğlum için hazırladığım minik yapboz. Boyama kitabının kapağındaki resmi kesip arkasına sipariş magnetini yapıştırdım. Oğlum için 3 parça çok kolay oldu ama farklı olması ilgisini çekti uygun bir resim bulduğumda parça sayısı fazla olan bir yapboz hazırlarım.



4 Ekim 2012 Perşembe

Yeni ayraçlarım



Bu gün yaptığım ayraçlar. Kedili olandan birkaç tane daha var ama daha üzerini işlemedim. Yakında onlarda sayfamda yerini alırlar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...